Encyclopedia of the Eye

Τέσσερις Τόμοι

 

Encyclopedia of the Eye - Μαυρικάκης Ιωάννης
Encyclopedia of the Eye

Ο Κος Μαυρικάκης έχει συμβάλλει στη συγγραφή του κεφαλαίου με τίτλο ‘Orbital Masses and Tumors’ στον τομέα του Κόγχου της επιστημονικής εγκυκλοπαίδειας ‘Encyclopedia of the Eye’ του εκδοτικού οίκου Elsevier, η οποία κυκλοφορεί από το Μάιο του 2010.

Περιγραφή

Ως το πρώτο πλήρες βιβλίο αναφοράς για τον οφθαλμό, τις υποστηρικτικές του δομές, τις ασθένειες και τις θεραπείες, η επιστημονική εγκυκλοπαίδεια ‘Encyclopedia of the Eye’ αποτελεί μία πολύ σημαντική πηγή για όλους τους επιστήμονες που ασχολούνται με την όραση, τους οφθαλμιάτρους και τους οπτομέτρες, όπως επίσης τους ερευνητές ανοσολογίας, λοιμωδών ασθενειών, κυτταρικής βιολογίας, νευροβιολογίας και των συναφών επιστημονικών κλάδων.

Αυτό το τετράτομο βιβλίο αναφοράς είναι μοναδικό στην κάλυψη πληροφοριών που αφορούν σε όλους τους ιστούς που είναι σημαντικοί για την όραση, συμπεριλαμβανομένων του αμφιβληστροειδούς, του κερατοειδούς και του φακού.

Επίσης καλύπτει τις φυσιολογικές και παθοφυσιολογικές διεργασίες που επηρεάζουν όλους τους οφθαλμικούς ιστούς. Αυτή η εγκυκλοπαίδεια είναι πολύτιμη για φοιτητές και μεταπτυχιακούς επιστήμονες που αναζητούν μία εισαγωγή στο πεδίο της έρευνας του οφθαλμού.

Κάθε κεφάλαιο εξηγεί τις βασικές αρχές και παρέχει αναφορές σε σχετικά κεφάλαια εντός της εγκυκλοπαίδειας καθώς και σε πιο λεπτομερή άρθρα εντός της ευρύτερης ερευνητικής βιβλιογραφίας.

Η εγκυκλοπαίδεια είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμη για τους επιστήμονες που ασχολούνται με την όραση και τους επαγγελματίες που ερευνούν έναν καινούριο τομέα, οι οποίοι ψάχνουν την βαθύτερη κατανόηση σημαντικών ερευνητικών άρθρων σε πεδία παραπλήσια με το δικό τους ή εξετάζουν μία χορηγία εκτός του άμεσου πεδίου της ειδικότητάς τους.

A Manual of Systematic Eyelid Surgery

Εγχειρίδιο Χειρουργικής Βλεφάρων

A Manual of Systematic Eyelid Surgery
A Manual of Systematic Eyelid Surgery

Ο Κος Μαυρικάκης έχει μεταφράσει στα Ελληνικά το βιβλίο ‘A Manual of Systematic Eyelid Surgery’ (Εγχειρίδιο Χειρουργικής Βλεφάρων), 3η έκδοση, του συγγραφέα J.R.O. Collin, το οποίο αποτελεί το πρώτο εγχειρίδιο οφθαλμικής πλαστικής στην ελληνική γλώσσα και κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2012.

Περιγραφή

Το ‘Εγχειρίδιο Χειρουργικής Βλεφάρων’, 3η έκδοση, προσφέρει ξεκάθαρη, βήμα-προς-βήμα περιγραφή και λεπτομερή διαγράμματα από τις πιο συχνά εφαρμοζόμενες τεχνικές χειρουργικής βλεφάρων που ο συγγραφέας θεωρεί πιο χρήσιμες, συμπεριλαμβάνοντας και τις πιο σύγχρονες τεχνικές αισθητικής χειρουργικής.

Πλήρως ανανεωμένη και ενημερωμένη, η 3η έκδοση αυτής της πολύ επιτυχημένης επιστημονικής πηγής παραμένει απολύτως σύγχρονη καλύπτοντας τη βλεφαροπλαστική του κάτω βλεφάρου, τα ρυθμιζόμενα ράμματα, τη θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια, την αντιμετώπιση της κερατίτιδας εξ εκθέσεως, τη χειρουργική της δακρυικής συσκευής και άλλα.

Ως η πιο επαρκής και πρακτική επιστημονική πηγή του είδους της, το ‘Εγχειρίδιο Χειρουργικής Βλεφάρων’, 3η έκδοση, παρουσιάζει στον αναγνώστη όλη τη γνώση που απαιτείται για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Κριτικές

«Σε αυτό το εγχειρίδιο, ο Collin (ένας ταλαντούχος συγγραφέας και έμπειρος χειρουργός οφθαλμίατρος), πραγματεύεται ένα εξειδικευμένο κείμενο όπου αναφέρονται με λεπτομέρεια οι πλέον συχνά χρησιμοποιούμενες χειρουργικές τεχνικές βλεφάρων που εφαρμόζονται σήμερα. Κατά συνέπεια, αυτό το κείμενο αποτελεί ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους τους επιστήμονες του τομέα — διακρινόμενο για την σαφή του ανάλυση και την ταξινομημένη του δομή. (…)

Επιπλέον, ο Collin παρουσιάζει πολλές καινούριες γνώσεις στην 3η έκδοση της πραγματείας του, συμπεριλαμβανομένου ενός εξαιρετικού τμήματος που αφορά στην αντιμετώπιση των όγκων των βλεφάρων (ένας τομέας του κλάδου πολύ ευαίσθητος και απαιτητικός από πλευράς του οφθαλμιάτρου). (…)

Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι το ‘Εγχειρίδιο Χειρουργικής Βλεφάρων’ είναι γραμμένο με σαφήνεια, εύκολη διάρθρωση, και με λελογισμένη χρήση εικόνων που χρησιμεύουν για τη διασαφήνιση των κύριων σημείων των τεχνικών που αναφέρονται στο κείμενο. Αν ένας οφθαλμίατρος έπρεπε να επιλέξει ένα μόνο βιβλίο αναφοράς για το ιατρείο του το οποίο να συμβουλεύεται για χειρουργικές τεχνικές, δεν θα ήταν λάθος να καταλήξει σε αυτήν την επιλογή». The Electric Review, Μάιος/Ιούνιος 2006

Τόμος Εισηγήσεων

42ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο

Ο Κος Μαυρικάκης έχει συμβάλλει στη συγγραφή του κεφαλαίου με τίτλο ‘Επανορθωτική Χειρουργική των Βλεφάρων’ στον τόμο εισηγήσεων του 42ου Πανελλήνιου Οφθαλμολογικού Συνεδρίου.

Τόμος Εισηγήσεων

46ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο

Ο οφθαλμοπλαστικός χειρουργός Κος Μαυρικάκης, έχει συμβάλλει στη συγγραφή του κεφαλαίου με τίτλο ‘Πάρεση Προσωπικού Νεύρου: Διάγνωση και Αντιμετώπιση’ στον τόμο εισηγήσεων του 46ου Πανελλήνιου Οφθαλμολογικού Συνεδρίου