Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Μαυρικάκης Ιωάννης
Διαλέξεις
Συνέδρια
Συνέδρια
Ιωάννης Μαυρικάκης MD, PhD
Παρουσιάσεις
Ιωάννης Μαυρικάκης MD, PhD
Με τον καθηγητή Jack Rootman

Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Ιωάννης Μαυρικάκης

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Ιωάννης Μαυρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1997 από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, 3η Ιατρική Σχολή, Πράγα, Τσεχία. Έλαβε την ειδικότητα της oφθαλμολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα Νοσοκομεία Eastbourne, Sussex Eye (τμήμα των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Brighton και Sussex), και Royal Berkshire.

Έχει εξειδικευτεί στις παθήσεις βλεφάρων και δακρυϊκής συσκευής στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα Νοσοκομεία Sussex Eye και Queen Victoria υπό την επίβλεψη των Κων Brittain και Malhotra αντίστοιχα.

Επιπλέον, έχει εξειδικευτεί στον οφθαλμικό κόγχο στο Πανεπιστήμιο British Columbia, Βανκούβερ, Καναδάς, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Jack Rootman, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός για τις γνώσεις και την εμπειρία του στις παθήσεις του κόγχου καθώς και για την πολύ σημαντική συμβολή του στην εξέλιξη της χειρουργικής αυτού.

Μετά από 13 χρόνια εκπαίδευσης στην Τσεχία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, ο Κος Μαυρικάκης επέστρεψε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2006. Από τότε εργάζεται στην Αθήνα ως χειρουργός οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στις παθήσεις βλεφάρων, δακρυϊκής συσκευής και κόγχου.

Βραβευμένος χειρουργός οφθαλμίατρος με διεθνή αναγνώριση.
Βραβευμένος χειρουργός οφθαλμίατρος με διεθνή αναγνώριση

Έχει λάβει 2 διδακτορικές διατριβές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Μάιο του 2005 και τον Μάρτιο του 2013 αντίστοιχα.

Το 2008, ο χειρουργός οφθαλμίατρος Ιωάννης Μαυρικάκης, έλαβε το American Academy of Ophthalmology International Ophthalmologist Education Award και το 2010 το American Academy of Ophthalmology Achievement Award.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν, από το Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Αύγουστο του 2009, και του Γενικού Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, από το Φεβρουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, έχοντας αναλάβει την εκπαίδευση των ειδικευομένων οφθαλμολογίας στον τομέα της εξειδίκευσης του.

Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά το βιβλίο ‘A Manual of Systematic Eyelid Surgery’ (Εγχειρίδιο Χειρουργικής Βλεφάρων), 3η έκδοση, του συγγραφέα J.R.O. Collin, το οποίο αποτελεί το πρώτο εγχειρίδιο οφθαλμικής πλαστικής στην ελληνική γλώσσα και κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2012.

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Ιωάννης Μαυρικάκης, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του ‘Orbit’, το επίσημο περιοδικό της Βρετανικής Εταιρείας Οφθαλμοπλαστικής Χειρουργικής (BOPSS) και της Ιταλικής Εταιρείας Οφθαλμοπλαστικής Χειρουργικής.

Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Ιωάννης Μαυρικάκης MD, PhD
Οφθαλμοπλαστικός Χειρουργός - Ιωάννης Μαυρικάκης MD, PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στη βλεφαροπλαστική, τις παθήσεις βλεφάρων, τις παθήσεις δακρυϊκής συσκευής και κόγχου
Οφθαλμοπλαστικός Χειρουργός - Ιωάννης Μαυρικάκης MD, PhD

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Ιωάννης Μαυρικάκης, είναι επίσης σύμβουλος συντακτικής επιτροπής σε 12 μεγάλα επιστημονικά περιοδικά συμπεριλαμβανομένων των ‘Ophthalmology’, ‘Ophthalmic Plastic and Reconstructive Surgery’, και ‘Eye’.

Έχει περισσότερες από 60 δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει συμβάλλει στη συγγραφή ενός κεφαλαίου στην επιστημονική εγκυκλοπαίδεια ‘Encyclopedia of the Eye’ του εκδοτικού οίκου Elsevier, η οποία κυκλοφόρησε το Μάιο του 2010, και 2 άρθρα στην ‘Ophthalmopaedia’ του Βασιλικού Κολεγίου Οφθαλμιάτρων.

Έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες, έχει δώσει ομιλίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ρουμανία, Τουρκία, Ισραήλ, και Σιγκαπούρη.

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Ιωάννης Μαυρικάκης, είναι μέλος της:

  • Αμερικανικής Εταιρείας Οφθαλμικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής (ASOPRS)
  • Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οφθαλμικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής (ESOPRS)
  • Βρετανικής Εταιρείας Οφθαλμοπλαστικής Χειρουργικής (BOPSS)
  • Ελληνικής Εταιρείας Οφθαλμικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής (ΕΕΟΠΕΧ)
  • Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Παγκόσμιας Εταιρείας Ιατρικής Αντιγήρανσης (WOSAAM)
  • Ευρωπαϊκής Εταιρείας Όρασης και Οφθαλμικής Έρευνας (EVER)
  • Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (AAO)
  • και της Διεθνούς Εταιρείας Θυρεοειδικής Οφθαλμοπάθειας (ITEDS)

Οι τομείς στους οποίους εξειδικεύεται είναι:
Χειρουργική Βλεφάρων
Χειρουργική Δακρυϊκής Συσκευής
Χειρουργική Κόγχου
Αισθητική Οφθαλμολογία

Παθήσεις Βλεφάρων, Δακρυϊκής Συσκευής & Κόγχου

Μάθετε περισσότερα για την πάθηση που σας ενδιαφέρει