ΟΦΘΑΛΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ - Η οφθαλμοπλαστική χειρουργική, γνωστή και ως οφθαλμική πλαστική και επανορθωτική χειρουργική
Οφθαλμική Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική

 

  • Τι είναι η οφθαλμοπλαστική χειρουργική

Η οφθαλμοπλαστική χειρουργική είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες χειρουργικής τα τελευταία χρόνια, με αυξημένο αριθμό ασθενών. Ειδικότερα, μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Eye ανέφερε ότι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μια απο τις τέσσερις πιο δημοφιλείς οφθαλμοπλαστικές επεμβάσεις απολαμβάνουν αυξημένη ποιότητα ζωής μετεγχειρητικά.

 

Η οφθαλμοπλαστική χειρουργική, γνωστή και ως οφθαλμική πλαστική και επανορθωτική χειρουργική, είναι μια δυναμική υποειδικότητα που συνδυάζει την μικροχειρουργική της οφθαλμολογίας με τις αρχές της πλαστικής χειρουργικής.

  • Που εστιάζει ο κλάδος της οφθαλμοπλαστικής χειρουργικής

Ο κλάδος της οφθαλμοπλαστικής χειρουργικής, εστιάζει στην πλαστική και επανορθωτική χειρουργική των βλεφάρων, της δακρυϊκής συσκευής και του κόγχου, καθώς και στην κοσμητική χειρουργική των βλεφάρων και των οφρύων.

Οι οφθαλμοπλαστικοί χειρουργοί πραγματοποιούν επίσης τεχνικές αισθητικής αναζωογόνησης του πρόσωπο με  Botox, δερματικά εμφυτεύματα, κ.α.

Τι είναι η οφθαλμοπλαστική χειρουργική;
Οφθαλμοπλαστική Χειρουργική
  • Ποια είναι τα πιο συχνά χειρουργία της οφθαλμοπλαστικής

Υπάρχουν διάφορα χειρουργεία οφθαλμοπλαστικής, ανάλογα με την πάθηση ή/και τους αισθητικούς προβληματισμούς. Μερικά από τα ποιο συχνά χειρουργεία είναι τα ακόλουθα:
 

Παθήσεις Βλεφάρων, Δακρυϊκής Συσκευής & Κόγχου

Μάθετε περισσότερα για την πάθηση που σας ενδιαφέρει